Heeft u als product- of machinebouwer nood aan een specifiek metalen onderdeel? Hoe compact of complex uw ontwerp ook mag zijn, Vanderscheuren nv bewerkt het voor u. We kunnen overweg met alle metaalsoorten en beschikken over geavanceerde machines voor CNC-draaien, CNC-frezen, plaatbewerking, manueel laswerk, robotlaswerk, hydraulische cilinders en assemblage. Wenst u tot slot een oppervlaktebehandeling van uw product? Ook daar kunnen we voor zorgen.

Neem contact met ons op voor een oplossing op uw maat.

De maximale draaiafmetingen van CNC-draaien bij Vanderscheuren nv

We CNC-draaien metaal met diameters van 4 tot 800 mm en lengtes tot 1400 mm.

CNC draaien
CNC draaien
Draaien Robot

De voordelen van CNC-draaien

CNC-draaien biedt grote voordelen:

 • hoge precisie (perfecte afrondingen, inkepingen en groeven)
 • minieme kans op fouten
 • korte neventijd
 • constante kwaliteit
 • prototypes en seriematige productie met een hoge snelheid
 • zowel eenvoudige als complexe onderdelen
 • voor uiteenlopende metaaltypes (staal, gegalvaniseerd staal, cortenstaal, aluminium, Hardox®, inox en ook pvc)
 • hoge precisie (perfecte afrondingen, inkepingen en groeven)
 • minieme kans op fouten
 • korte neventijd
 • constante kwaliteit
 • prototypes en seriematige productie met een hoge snelheid
 • zowel eenvoudige als complexe onderdelen
 • voor uiteenlopende metaaltypes (staal, gegalvaniseerd staal, cortenstaal, aluminium, Hardox®, inox en ook pvc)

CNC-draaien voor heel wat sectoren

Vanwege de aanzienlijke voordelen is CNC-draaiwerk interessant voor tal van sectoren:

CNC draaien
CNC draaien
CNC draaien

Andere metaalbewerkingstechnieken

Dankzij onze volledig uitgeruste werkplaats en onze vakbekwame medewerkers zijn we in staat om alle metaalbewerkingstechnieken uit te voeren:

Vanderscheuren nv, expert in metaalbewerking

Vanderscheuren nv is een grote speler in de metaalbewerking en heeft al meer dan 65 jaar expertise in het vakgebied. Doorheen de jaren bouwden we vele partnerships op en verzorgden we onze klanten met maatwerk totaaloplossingen in metaal. Onze vakbekwame medewerkers denken met u mee over hoe ze uw product maakbaar, praktisch en betaalbaar kunnen realiseren.

We zijn houder van het ISO 9001-kwaliteitslabel en hebben een aparte kwaliteitsafdeling waar de eerste stukmetingen plaatsvinden. Daarnaast beschikken we over een geklimatiseerde meetkamer met de nieuwste meetapparatuur, een customerserviceafdeling en een uitgebreid machinepark.

Kom meer te weten over ons

Wat is CNC-draaien?

CNC is kort voor ‘Computer Numerical Control’ en verwijst naar de CNC-machines die computergestuurd materialen en halffabricaten bewerken. De machines zijn programmeerbaar, waardoor ze bewerkingen voortdurend kunnen herhalen tot op de micrometer precies. Zo bewerken we zowel enkelstuks als grote series en bekomen we telkens exact hetzelfde product.

CNC-machines worden ingezet voor verspaningstechnieken, zoals CNC-draaien en CNC-frezen, waarbij delen van het metaal weggenomen worden. Bij CNC-draaien zet de CNC-draaibank of draaimachine het te verspanen metaal (het werkstuk) vast in een klauwplaat en draait het met een hoge snelheid rond. De beitel duwt vervolgens tegen het materiaal in een lineaire langs- en dwarsrichting, langs de X- en Z-as. Spanen draaien van het metaal af, waardoor het metaal de gewenste cilindrische of conische vorm krijgt.

CNC-draaien met CAD/CAM-software

We CNC-draaien uw product- of machineonderdeel aan de hand van CAD/CAM-software. Een computersysteem stelt ons in staat om uw metalen onderdeel digitaal te ontwikkelen en vorm te geven, wat resulteert in het CAD-ontwerp. Vervolgens fabriceren of produceren we het product door middel van software op de computer, het CAD-systeem. Een machinecode geeft aan de CNC-draaimachine door hoe ze het product moet positioneren, hoe en waar ze het moet bewerken en met welke draaisnelheid dat moet gebeuren.

Enkele mogelijkheden met CNC-draaimachines

1. Horizontaal CNC-draaien

Horizontale CNC-draaimachines komen het vaakst voor. Deze draaibank klemt het werkstuk vast langs de zijkant, op de horizontale as. Dat zorgt ervoor dat het snijgereedschap en het werkstuk op dezelfde plaats blijven, terwijl de klauwplaat op de horizontale as draait.

2. Verticaal CNC-draaien

De verticale CNC-draaimachine verwijdert de onderkant van het werkstuk en draait het vervolgens om.

3. Horizontaal draaicentrum

Een horizontaal draaicentrum is een gesloten CNC-draaimachine. De machine kan beschikken over frees- en boorfuncties, transportbanden en koelvloeistofstralen.

4. Verticaal draaicentrum

Gecombineerde CNC-frees- en draaimachines verkorten de productietijd aanzienlijk. Ze kunnen 4 complexe bewerkingen tegelijkertijd uitvoeren zonder dat het product verplaatst moet worden naar een andere machine.

5. Twee-spindeldraaibank

De twee-spindeldraaibank integreert twee draaibanken in één en bevat dus twee spindels. Deze draaibank leent zich perfect voor massaproductie.

6. Turret tooling

Bij turret tooling bevinden de snijgereedschappen zich in een roterende, indexeerbare gereedschapshouder. Zo bestaan er één-turret- en twee-turretdraaibanken.

7. Gang tooling

Bij gang tooling zitten de snijgereedschappen op een rij in de draaibank.

8. Freesbewerkingen

We voeren ook diverse freesbewerkingen uit op de CNC-draaibank met aangedreven gereedschap, zoals spiegleuven.