Voor heel wat toepassingen in de voedingsindustrie, zoals apparaten, installaties of machines, is metaaltechniek interessant. In de meeste gevallen is dat roestvast staal (rvs), maar ook oplossingen in aluminium, koolstofstaal en koper zijn mogelijk. Bij Vanderscheuren nv staan we al meer dan 65 jaar in voor metaaltechniek voor kmo’s en grote ondernemingen in de voedingssector. Dat kunnen metalen halffabricaten of compleet geassembleerde en geteste eindproducten zijn, als enkelstuk of per serie. Is uw bedrijf gelegen in België, Nederland, Luxemburg of Noord-Frankrijk?

Contacteer ons vrijblijvend voor een totaaloplossing op maat.

Voedingsindustrie

Metaaltechniek bij Vanderscheuren nv

Een overzicht van onze metaaltechnieken en de bijhorende afmetingen:

CNC-draaien

 • diameters van 4 tot 800 mm
 • lengtes tot 1400 mm

CNC-frezen

 • lengtes van 10 tot 6000 mm
 • breedtes van 10 tot 800 mm
 • hoogtes van 5 tot 600 mm

Robotlaswerk

 • lengtes tot 4900 mm
 • breedtes tot 800 mm
 • hoogtes tot 700 mm

Lasersnijden

 • oppervlaktes van 3000 op 1500 mm
 • plaatdiktes tot 20 mm

Autogeen branden

 • oppervlaktes van 6000 op 1500 mm
 • plaatdiktes tot 300 mm

Plooien

 • lengtes tot 4 m
Voedingsindustrie
Voedingsindustrie
Voedingsindustrie
Voedingsindustrie

Metaaltechniek die voldoet aan de hoogste eisen

Materialen en voorwerpen die vaak in contact komen met voedingsmiddelen zijn onderhevig aan Europese kwaliteitseisen en richtlijnen. Om de gezondheid van de mens te waarborgen, mogen materiaalcomponenten niet migreren naar de voedingsmiddelen. Bij Vanderscheuren nv weten we waaraan de metaaltechniek van producten, apparaten, installaties, machines en oppervlakken moet voldoen in de voedselverwerkende industrie en kiezen we voornamelijk voor rvs of roestvast staal.

Roestvast staal of rvs in de voedingsindustrie

Hygiënisch

Hoe gladder de afwerking van roestvast staal, hoe moeilijker bacteriën zich kunnen hechten aan het materiaal. Een gepolijste afwerking van rvs voldoet dus aan de strenge hygiëne- en gezondheidseisen.

Bestand tegen chemicaliën en corrosie

Rvs is een corrosie- en zuurbestendig materiaal en reageert niet op schoonmaakproducten of agressieve voedingsmiddelen, zoals azijn, zout, bosbessensap of citroensap.

Neutraal

Roestvast staal verontreinigt de voedingsmiddelen niet. Het materiaal is neutraal en geeft geen schadelijke stoffen of deeltjes af.

Onderhoudsvriendelijk

Rvs is heel eenvoudig te reinigen. Het is namelijk glad en corrosiebestendig, scheidt geen schadelijke stoffen af en vormt een moeilijke hechtingsgrond voor bacteriën.

Hittebestendig

Roestvast stalen apparatuur is bestand tegen heel hoge temperaturen en de vorm blijft ook te allen tijde intact.

Bewerkbaar

Bij Vanderscheuren nv hanteren we geavanceerde machines en kunnen we rvs makkelijk vervormen, snijden en lassen met naadloze lasaansluitingen.

Metaaltechniek volgens een doordacht ontwerp

Bij Vanderscheuren nv besteden we extra aandacht aan het ontwerp van uw oplossing. Onze engineers houden rekening met de volgende zaken:

 • Bepaalde rvs-legeringen zijn beter bestand tegen corrosie dan andere.
 • Onze experten vermijden naden, kieren en rechte hoeken bij het ontwerp om de hechting of ophoping van bacteriën te voorkomen.
 • Het ontwerp moet zo in elkaar zitten dat de voedingsmiddelen niet in aanraking komen met schroefdraden en dergelijke.
 • Bepaalde oppervlakken moeten hellend zijn om drainage te bevorderen.
 • Afhankelijk van de toepassing denken onze engineers ook na over de verwisselbaarheid van de onderdelen.
 • Ook de oppervlaktebehandeling en afwerking is van belang. Rvs-oppervlakken dienen een polijsttoestand met een waarde van 4 te hebben.
Voedingsindustrie
Voedingsindustrie
Voedingsindustrie
Voedingsindustrie

Zo pakken we de metaaltechniek aan van uw product:

1. Offerteopmaak en overleg

We nemen uw offerteaanvraag door en gaan ermee aan de slag. Later zitten we met u samen om al uw verwachtingen, uw voorkeuren, de technische gegevens, de kwaliteit en de levertermijn te bespreken. Deze info verwerken we in de offerte.

2. Technisch ontwerp

Voor de realisatie van uw concept baseren we ons op een technische tekening, 2D- of 3D-ontwerp. Ofwel levert u ons dit aan ofwel maken onze engineers een ontwerp voor u.

3. Opsturen van offerte en registratie

U ontvangt van ons een gedetailleerde offerte. Indien u onze offerte goedkeurt of uw bestelling plaatst, noteren we ze in ons offertebestand.

4. Interne bespreking

Om uw product vorm te geven, zitten al onze afdelingshoofden samen. Ze bespreken alle mogelijkheden, eventuele probleempunten en prijsrichtlijnen.

5. Productie

Uw concept gaat in eerste productie. Na een grondige eerste stukinspectie loopt de productie verder.

6. Verzending en facturatie

U ontvangt uw product binnen de overeengekomen termijn. Na uw bevestiging sturen we u de finale factuur op.

Vanderscheuren nv, meester in metaaltechniek

Bij Vanderscheuren nv streven we naar jarenlange partnerships. Met meer dan 65 jaar expertise zijn we een sterke speler in de Benelux en Noord-Frankrijk op het gebied van metaalbewerking. We bedienen kmo’s en grote ondernemingen uit diverse sectoren met inbouwklare componenten of eindproducten in metaal en leveren zowel prototypes als series.

Als onderneming in de voedingsindustrie heeft u een hoogwaardige partner nodig. Bij Vanderscheuren nv bent u daarvoor aan het juiste adres. Wij garanderen een ongezien kwaliteitsniveau dankzij ons hoogtechnologische machinepark, ISO 9001-gecertificeerde personeel, eigen kwaliteits- en customerserviceafdeling en geklimatiseerde meetkamer. We ontzorgen u doorheen het hele proces, van het technische ontwerp tot de aflevering van uw oplossing. Zo kan uw onderneming op volle toeren blijven draaien.

Ontdek nog meer over ons