Produceert u producten, apparaten, systemen of machines en heeft u hiervoor onderdelen in metaal nodig? Bij Vanderscheuren nv zijn we al meer dan 65 jaar thuis in de metaalbewerkingsindustrie. Met behulp van onze hoogtechnologische machines staan we in voor het CNC-draaien, het CNC-frezen, de plaatbewerking, het manuele laswerk, het robotlaswerk en de assemblage van verschillende metaalsoorten. Tevens zijn we uw onestopshop voor hydraulische cilinders op maat en uiteenlopende oppervlaktebehandelingen. We ontzorgen kmo’s en grote ondernemingen in België, Nederland, Luxemburg en Noord-Frankrijk met zowel halffabricaten als eindproducten en voorzien zowel seriewerk als stukwerk van metaal.

Prototyping

Prototyping of stukwerk van uw metaalproduct

Wat is een prototype?

Een prototype is een eerste model van een nieuw product. Aan de hand van zo’n eerste exemplaar testen we onder andere de kracht, de werking, de uitstraling en de compositie van de verschillende onderdelen. We brengen de sterktes en zwaktes in kaart en valideren samen met u het concept. Op basis daarvan ontwikkelen we het eindproduct verder.

Prototyping

De voordelen van prototyping

Waarom kiezen voor het stukwerk van metaal?

  • Prototypes bevestigen of ontkrachten het ontwerp, waardoor we al in een vroege fase zowel tijd, inspanning als kosten besparen.
  • Prototyping maakt het mogelijk om te controleren of verschillende componenten en onderdelen goed in elkaar passen. De onderdelen van het eindproduct passen dus altijd perfect in elkaar.
  • Het stukwerk van metaal biedt nieuwe ideeën en inzichten.

De technische tekening

Alles begint met het ontwerp. Indien u al over een 2D- of 3D-ontwerp beschikt, baseren we ons daarop. Bij Vanderscheuren nv is het ook mogelijk om een concept te laten ontwikkelen door onze technische tekenaars, geheel in samenspraak met u. We brengen alle eisen en noden in kaart en vormen een productontwerp dat maakbaar, praktisch en betaalbaar is.

Onze CAD/CAM-systemen

Om de metalen onderdelen te realiseren, maken we gebruik van onze hoogtechnologische machines. Die vertalen de technische tekening naar een concreet product aan de hand van CAD/CAM-software. Het CAD/CAM-programma zet de technische tekening om in machinecode. De machine leest de code en weet daardoor welke bewerkingen nodig zijn en met welke snelheid die uitgevoerd moeten worden.

Onze metaalbewerkingstechnieken

Tot slot maken we het onderdeel tastbaar. We bezitten een uitgebreid machinepark dat ons in staat stelt om verschillende metaalbewerkingstechnieken uit te voeren:

Wanneer is stukwerk van metaal interessant?

Stukwerk is aangeraden als u een beperkt aantal complexe metaalproducten wilt produceren. Bij Vanderscheuren nv maken we altijd een analyse van de productie en de gewenste levertijd. We bepalen wat de gevolgen voor u zijn wanneer producten onbruikbaar zijn en wanneer er dus een prototype gewenst is.

Prototyping
Prototyping
Prototyping

Vanderscheuren nv, staalhard vakmanschap

Na meer dan 65 jaar vertrouwen kmo’s en grote ondernemingen nog steeds op onze expertise in metaalbewerking. We beschikken over geavanceerde machines waarmee we alle metaalbewerkingstechnieken kunnen realiseren met een hoogwaardige kwaliteit. Bovendien hebben we een eigen kwaliteits- en customerserviceafdeling en zijn we ISO 9001-gecertificeerd. Ons vakbekwame team ontzorgt u in het volledige proces, of het nu gaat om halffabricaten of eindproducten en serie- of stukwerk van metaal.