Degelijke machines zijn onontbeerlijk voor de realisatie van uw producten of diensten. Wenst u een metalen onderdeel op maat te laten aanpassen of produceren voor een machine? Vanderscheuren nv is al sinds 1957 totaalleverancier van halffabricaten of volledig geassembleerde eindproducten voor machinebouwers. Kmo’s en grote ondernemingen in België, Nederland, Luxemburg en Noord-Frankrijk vertrouwen op onze expertise voor CNC-draaien, CNC-frezen, plaatbewerking, manueel laswerk, robotlaswerk, assemblage en oppervlaktebehandelingen van diverse metaalsoorten. Verder produceren we ook hydraulische cilinders op maat om machines of onderdelen te laten bewegen.

Machinebouw

De metaalbewerkingstechnieken die we uitvoeren

Laat uw metalen onderdelen op maat bewerken volgens de onderstaande technieken:

CNC-draaien

 • diameters van 4 tot 800 mm
 • lengtes tot 1400 mm

CNC-frezen

 • lengtes van 10 tot 6000 mm
 • breedtes van 10 tot 800 mm
 • hoogtes van 5 tot 600 mm

Robotlaswerk

 • lengtes tot 4900 mm
 • breedtes tot 800 mm
 • hoogtes tot 700 mm

Lasersnijden

 • oppervlaktes van 3000 op 1500 mm
 • plaatdiktes tot 20 mm

Autogeen branden

 • oppervlaktes van 6000 op 1500 mm
 • plaatdiktes tot 300 mm

Plooien

 • lengtes tot 4 m
Machinebouw
Machinebouw
Machinebouw
Machinebouw

Complexe metalen onderdelen op maat nodig?

Voor product- of machinebouw is vaak maatwerk vereist. Dankzij onze hoogtechnologische machines en de kundigheid van onze medewerkers zijn we bij Vanderscheuren nv in staat om de meest complexe metalen onderdelen op maat te bewerken.

Onze engineers baseren zich op het ontwerp dat u ons zelf aanlevert of door ons laat ontwikkelen. Al van bij de ontwerpfase denken we na over hoe we het onderdeel van uw machine maakbaar, praktisch en betaalbaar kunnen realiseren. We bepalen welk metaal geschikt is voor uw toepassing en bewerken het volgens de juiste technieken tot het gewenste eindproduct.

1. Offerteopmaak en overleg

Van zodra we uw aanvraag ontvangen, nemen we alle informatie door en stellen we een offerte op. We zitten vervolgens met u samen en bespreken uw concept en al uw verwachtingen, de technische informatie, de kwaliteit en de gewenste, haalbare levertermijn. Ook deze gegevens verwerken we in de offerte.

2. Technisch ontwerp

Bij Vanderscheuren nv baseren we ons op een technische tekening, 2D- of 3D-ontwerp. Dit mag u ons zelf aanleveren of onze engineers creëren het voor u.

3. Opsturen van offerte en registratie

Van zodra het technische ontwerp op punt staat, finaliseren we uw offerte en sturen we ze naar u op. Wanneer we uw goedkeuring of bestelling ontvangen, registreren we ze in onze offertebestand.

4. Interne vergadering

Al onze afdelingshoofden komen bij elkaar en brengen de mogelijkheden, bottlenecks en prijsindicaties van uw concept in kaart.

5. Productie

Uw onderdeel gaat in eerste productie. Na een eerste stukcontrole sturen we bij en gaan we over tot de volledige productie.

6. Oplevering en facturatie

U ontvangt het finale product binnen de overeengekomen levertermijn. Wanneer het volledige proces afgerond is, verzenden we de factuur.

Uw aanspreekpunt voor metalen onderdelen op maat

Bij Vanderscheuren nv bewerken we al sinds 1957 metalen onderdelen op maat voor kmo’s en grote ondernemingen in België, Nederland, Luxemburg en Noord-Frankrijk. Dankzij onze hoogstaande machines zijn we in staat om heel wat metaaltypes te bewerken. We leveren zowel halffabricaten als compleet geassembleerde producten en zowel enkelstuks als series.

We streven naar jarenlange partnerships met onze klanten door streng toe te zien op de kwaliteit van ons werk. Daarvoor beschikken we over een eigen kwaliteits- en customerserviceafdeling, een geklimatiseerde meetkamer en een compleet uitgerust machinepark. Ons deskundige team ontzorgt u doorheen het hele bewerkingsproces, van bij de engineering tot aan de aflevering van uw product(en).

Ontdek alles over ons

Meer innovatie, productiviteit en omzet

De verhoging van innovatie, productiviteit en omzet staan bovenaan het prioriteitenlijstje van veel ondernemingen in de machinebouwindustrie. Daardoor versterkt u niet alleen uw concurrentiepositie, u creëert ook een meerwaarde voor uw klanten. Door metalen onderdelen of complete machines op maat te laten maken moderniseert u uw machines. Ze kunnen bovendien grotere capaciteiten aan, gaan langer mee, worden gebruiksvriendelijker en verhogen uiteindelijk uw omzet.

Metaalsoorten voor machinebouw

Roestvast staal (rvs)

Roestvrij of roestvast staal (rvs) bevat onder meer chroom, koolstof, nikkel en ijzer. Het is een makkelijk bewerkbare metaalsoort voor machinebouwtoepassingen die vaak in contact komen met water. Roestvast staal is niet alleen waterbestendig, maar ook corrosiebestendig en leent zich uitstekend voor de productie van metalen onderdelen op maat.

Aluminium

Heeft u lichte metalen onderdelen op maat nodig? Dan is aluminium interessant. Het materiaal is voorzien van een natuurlijke, beschermende oxidelaag, waardoor het bestand is tegen corrosie en de buitenlucht. Aluminium heeft een lage smelttemperatuur en is eenvoudig bewerkbaar.

Staal

Staal is sterk, maar tegelijkertijd ook licht. Het kan veel verdragen, maar is ook goed vervormbaar. Die combinatie zorgt ervoor dat staal heel lang meegaat. Heeft u metalen onderdelen op maat nodig voor een binnentoepassing? Dan is staal een goede keuze.