Hydrauliekcilinders zijn enorm breed inzetbaar. Voor heel wat toepassingen worden hydraulische cilinders op maat ingezet om producten te doen bewegen. Vanderscheuren nv is een gerenommeerde speler in de Benelux en Noord-Frankrijk op het gebied van metaalbewerking. We bezitten geavanceerde machines voor CNC-draaien, CNC-frezen, plaatbewerking, manueel lassen, robotlassen en assemblage van heel wat metaalsoorten. Dankzij onze uitgeruste werkplaats en de expertise van onze vakmannen zijn we eveneens in staat om hydraulische cilinders op maat te produceren, zowel in seriematige productie als per stuk. We ontzorgen zowel kmo’s als grote ondernemingen met totaaloplossingen op maat.

Hoe we hydraulische cilinders op maat maken

Voor de ontwikkeling van uw hydraulische cilinders op maat maken we gebruik van een CAD-programma. We baseren ons op een technische 2D- of 3D-tekening die u ons zelf aanlevert of door onze tekenaars laat uitwerken. Het CAD-systeem schrijft een machinecode uit die onze geavanceerde machines in staat stelt een metalen onderdeel te realiseren volgens de gewenste metaalbewerkingstechnieken.

Uitgebreid gamma onderdelen voor hydraulische cilinders op maat

Om de hydrauliekcilinder op maat van uw toepassing te produceren, doen we een beroep op ons eigen gamma van onderdelen:

 • kopgeleiders
 • zuigers
 • dichtingen
 • stangkoppen
 • kopgeleiders
 • zuigers
 • dichtingen
 • stangkoppen
Cilinder

De voordelen van hydraulische cilinders

Hydrauliekcilinders zijn een zeer veelzijdig constructie-element vanwege de:

 • eenvoudige constructie
 • grote krachtdichtheid
 • diverse bevestigingsmethoden

Service van alle cilindermerken

Heeft u een hydraulische cilinder op maat laten maken? Bij Vanderscheuren nv kunt u te allen tijde terecht voor een onderhoud of herstelling, ongeacht het merk van uw hydrauliekcilinder.

Wat zijn hydraulische cilinders?

Een hydraulische cilinder of hydrauliekcilinder bestaat uit een cilindermantel met daarin een zuiger en een zuigerstang die heen en weer bewegen. Onderaan is de mantel afgesloten met een cilinderbodem. Aan de andere kant komt de zuigerstang uit de behuizing die wordt afgedicht met een deksel, de cilinderkop.

Hydraulische cilinders oefenen een lineaire kracht uit op een product of machine aan de hand van een hydraulische vloeistof (olie). Een hydraulische pomp duwt de vloeistof via de ene zijde van de cilinder naar binnen en zet de zuigerstang in beweging. Vervolgens wordt de vloeistof aan de andere kant afgevoerd. Wordt de druk verplaatst naar de stangzijde van de zuiger, dan ontstaat er een trekbeweging.

De soorten hydraulische cilinders die we op maat maken

Voor onze hydraulische cilinders op maat baseren we ons op standaardcilinders die we vervolgens aanpassen voor uw toepassing:

1. Enkelwerkende hydraulische cilinders

Enkelwerkende cilinders drukken alleen. Deze hydrauliekcilinder bevat geen vloeistofaansluiting aan de stangzijde.

2. Dubbelwerkende hydraulische cilinders

Een dubbelwerkende cilinder drukt én trekt dankzij de vloeistofaansluiting aan de stangzijde. Die maakt het inschuiven mogelijk.

3. Telescoopcilinders

Bij een hydraulische cilinder hebben de bevestigingen, de bodemdikte, het deksel en de zuiger een zekere lengte, waardoor de inbouwlengte groter is dan de slaglengte. Daarom gebruikt men voor kortere inbouwlengtes de telescoopcilinders. Bij deze cilinders dient de zuigerstang als behuizing. Daarin zitten er secties (van 2 tot 10) met telkens een andere diameter die stuk per stuk uitschuiven.