Wilt u een metalen onderdeel laten ontwikkelen of bewerken tot een halffabricaat of een volledig afgewerkt en getest product? Vanderscheuren nv is al sinds 1957 hét metaalbewerkingsbedrijf voor België, Nederland, Luxemburg en Noord-Frankrijk. We ontzorgen kmo’s en grote ondernemingen uit onder andere de landbouwsector, voedingsindustrie, machinebouw en interieursector met prototypes en kleine tot middelgrote series.

Uw betrouwbare metaalbewerkingsbedrijf

Het is ons doel om uw metaalbewerkingsbedrijf op lange termijn te zijn en om u een uitkomst te bieden met de hoogste kwaliteit. Hoe we dat doen?

 • We bieden totaaloplossingen in metaal, helemaal op maat van uw toepassing.
 • We hebben een eigen kwaliteitsdienst die streeft naar een continue verbetering.
 • We brengen u in contact met een vast aanspreekpunt binnen onze customerserviceafdeling.
 • We controleren uw product nauwgezet in onze geklimatiseerde meetkamer.
 • We beschikken over een volledig uitgeruste werkplaats met hoogtechnologische machines.
 • We begeleiden en ontzorgen u van ideebespreking tot nacontrole.
 • We zijn ISO 9001-gecertificeerd.
Inkom2
Luchtfoto Vds
Voorzijde Nieuwbouw

Allround metaalbewerkingsbedrijf

We kunnen als metaalbewerkingsbedrijf heel wat bewerkingstechnieken aan:

 • diameters van 4 tot 800 mm
 • lengtes tot 1400 mm

meer info

 • lengtes van 10 tot 6000 mm
 • breedtes van 10 tot 800 mm
 • hoogtes van 5 tot 600 mm

meer info

Lasersnijden

 • oppervlaktes van 3000 op 1500 mm
 • plaatdiktes tot 20 mm

Plooien

 • lengtes tot 4 m

Meer info

Alle afmetingen zijn mogelijk.

meer info

 • lengtes tot 4900 mm
 • breedtes tot 800 mm
 • hoogtes tot 700 mm

meer info

Alle afmetingen zijn mogelijk

meer info

Alle afmetingen zijn mogelijk.

Meer info

Alle afmetingen zijn mogelijk.

Meer info

Hoe we te werk gaan

1. Offerteopmaak en –bespreking

Onze calculators en specialisten bekijken uw offerteaanvraag en maken een offerte op. Nadien zitten we met u samen om het onderdeel, de technische gegevens, de vereisten en uw voorkeuren te bespreken. Op basis daarvan vervolledigen we uw offerte.

2. Technische tekening

Heeft u zelf al een ontwerp, dan bekijken we of we uw product op die manier kunnen afwerken. Zo niet, dan werken onze engineers zelf een technische tekening uit.

3. Registratie

U ontvangt de finale offerte. Van zodra we uw goedkeuring en bestelling ontvangen, registreren we ze in ons offertebestand.

4. Intern overleg

We steken de koppen van al onze afdelingen bij elkaar voor intern overleg en feedback. We bespreken de opportuniteiten en eventuele knelpunten.

5. Productie

Uw onderdeel gaat in een eerste productie. Vervolgens vindt een eerstestukcontrole plaats. Daarna gaat de productie verder.

6. Verzending en facturatie

Van zodra de productie klaar is, sturen we u het finale onderdeel op. Vanderscheuren nv garandeert een just-in-timelevering. Als alles afgerond is, ontvangt u van ons een factuur.

De materialen die we bewerken

Bij Vanderscheuren nv stemmen we de specifieke eigenschappen van de metaalsoorten af op uw toepassing. Zal uw product of machine uiteindelijk binnen of buiten gebruikt worden? Moet het bestand zijn tegen corrosie of ruwe omstandigheden? Onze vakmannen adviseren u over het meest geschikte metaal. Dankzij de juiste machines en de kundigheid van onze werknemers zijn we in staat om uiteenlopende metaaltypes bewerken:

Staal bevat ijzer en een beperkte hoeveelheid koolstof en chroom. Die specifieke samenstelling zorgt voor een hoge treksterkte en hardheid, terwijl het bij hitte vervormd kan worden.

Wanneer staal gegalvaniseerd wordt, krijgt het een extra laag metaal op het oppervlak d.m.v. elektriciteit. Door zink, nikkel of chroom verbetert de corrosiebestendigheid en het uiterlijk.

Roestvast staal bevat meerdere legeringen van o.a. ijzer, chroom, nikkel en koolstof, is corrosiebestendig en sterk. Rvs heeft een oxidelaag die de andere lagen beschermt tegen roest.

Cortenstaal is een metaallegering die voornamelijk uit ijzer bestaat. Daarnaast bevat het ook koper, nikkel, chroom, fosfor en silicium. De roestgekleurde oxidelaag beschermt tegen zuurstof.

Aluminium kenmerkt zich door zijn lichte gewicht. Toch is het een uiterst sterk en vervormbaar materiaal. Aluminium biedt ook een goede geleidbaarheid voor warmte en elektriciteit en is corrosiebestendig.

De voornaamste eigenschappen van Hardox® zijn de extreme slijtvastheid, hardheid en sterkte. Daardoor zijn dunnere plaatdiktes mogelijk en gaat het materiaal lang mee. Hardox® komt vaak voor in de landbouwindustrie.

Polyvinylchloride (pvc) is geen metaalsoort, maar heeft zijn nut al veelvuldig bewezen. Het is een veelzijdige, betaalbare kunststof die goed bewerkbaar, stevig, brandwerend, slijtvast, licht, duurzaam en recycleerbaar is.